Profesionālās diskusijas

Kad gaidāmas solītās izmaiņas ceļa zīmju standartos?

Atbilde: Kad gaidāmas solītās izmaiņas ceļa zīmju standartos?

Nosūtīja Lauku Celotajs
Atbilžu skaits: 0

Ceļu satiksmes drošības direkcija sagatavojusi ceļa zīmju standartu pēdējās izmaiņas un plāno, ka tās tiks apstiprinātas gada beigās šādā redakcijā:

 Ārpus apdzīvotām vietām zīmi Nr. 610 „Viesnīca, motelis vai viesu māja” drīkst uzstādīt viesnīca, motelis vai viesu māja, kas ir izgājis kādu no vietējiem vai ārvalstu kvalitātes novērtēšanas procesiem. Ja kvalitātes novērtēšanas process netiek veikts, tad saskaņojums tiek izsniegts tikai pēc pozitīva lēmuma saņemšanas no Ekonomikas ministrijas. Apdzīvotās vietās – ar ceļa zīmi neapzīmē. Izņēmuma gadījumos var apzīmēt viesnīcu, moteli vai viesu māju, kas ir izgājis kādu no vietējiem vai ārvalstu kvalitātes novērtēšanas procesiem, ja apdzīvotā vietā, kurā pastāvīgo iedzīvotāju skaits nepārsniedz 10 000 šāda veida servisa uzņēmumu ir ne vairāk par diviem un tiem ir piešķirta kāda no divām augstākajām kategorijām (viesnīcai – ceturtā vai piektā kategorija, motelim un viesu mājai - trešā vai ceturtā kategorija) un, kas atrodas ārpus pilsētas centrālās teritorijas. Ja kvalitātes novērtēšanas process netiek veikts, tad saskaņojums tiek izsniegts tikai pēc pozitīva lēmuma saņemšanas no Ekonomikas ministrijas.

 Šie paši noteikumi attiecas arī uz ceļa zīmēm Nr. 611 „Jaunatnes tūrisma mītne”, Nr. 612 „Kempings”, Nr. 613 „Kempingpiekabju stāvvieta”, Nr. 614 „Kempings un kempingpiekabju stāvvieta”, Nr. 634 „Lauku tūrisma mītne”.