Profesionālās diskusijas

Kā viesu namam izpildīt VUGD inspekcijas ugunsdrošības prasības?

Kā viesu namam izpildīt VUGD inspekcijas ugunsdrošības prasības?

Nosūtīja Lauku Celotajs
Atbilžu skaits: 1

Jautājums par ugunsdzēšamajiem aparātiem. Kāpēc tie vizuāli jāapskata vēl reizi gadā? Jāpiebilst, ka man visi aparāti stāv telpās. Skaidroja, ka tas tāpēc, ka sabiedrisks objekts. Vai kāds aparāts kaut kur ir nedarbojies, tāpēc izmaiņas?
Interesējos, kas man būtu jādara, lai pavisam likumīgi varētu izpildīt visas ugunsdzēsēju prasības. Tas man izmaksāja apmēram 1000 eiro. Turklāt neatbilstība bija - pie ugunsdzēšamā aparāta nav zīmes, ka tas ir ugunsdzēšamais aparāts, faktiski uz zīmes ir tas pats aparāts, pie dīķa nav zīmes, ka tur var ņemt ūdeni, pie kāpnēm nav zīmes, ka tur var iet lejā... Vai nav par traku? Turklāt man tās zīmes, vismaz daļa, bija. Kāzinieki, telpas dekorējot, tas norāva, jo, man viņiem jāpiekrīt, izskatās nejēdzīgi.

Ar cieņu - Māra Zemdega, viesu nama "Mauriņi" saimniece

Atbildot uz Lauku Celotajs

Atbilde: Kā viesu namam izpildīt VUGD inspekcijas ugunsdrošības prasības?

Nosūtīja Lauku Celotajs

Diemžēl šis jautājums nav Ekonomikas ministrijas kompetencē, līdz ar to palīdzēt ar skaidrojumu īsti nevarēsim.Regulējumu, visticamākais, ir izstrādājis pats VUGD, viņi arī spēs sniegt visprecīzāko atbildi.

Ar Ugunsdrošības noteikumiem un to skaidrojumu var detalizētāk iepazīties MK mājas lapā: http://tap.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40340907, kur ir diezgan detalizēta anotācija. Varbūt tas var noderēt.

Veiksmi!

Ar cieņu,
MADARA LŪKA
Nozaru politikas departaments
Tel.: 67013256